Budite korak ispred drugih
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za popuste, nove proizvode i ekskluzivne ponude!
Priručnik Paradoks biljaka preispituje predodžbu biljaka kao zdrave hrane, razjašnjava skrivene opasnosti koje se nalaze u vašem tanjuru i pronalazi sasvim novi način na koji možete konzumirati cjelovite namirnice. Većina je nas čula za gluten – protein kojeg je moguće pronaći u pšenici i koji uzrokuje upale u našem tijelu. Svake godine trošimo mnoštvo novca prateći bezglutenske dijete, sve s namjerom da sačuvamo naše zdravlje. No što ako sve to vrijeme nismo uočili pravi uzrok problema?
U Paradoksu biljaka renomirani kardiolog dr. Steven R. Gundry otkriva da je gluten samo jedan od vrlo toksičnih biljnih proteina koje nazivamo lektini. Lektini se nalaze ne samo u žitaricama poput pšenice već i u „bezglutenskoj“ hrani koju većina nas smatra zdravom, uključujući razne vrste voća, povrća, orašastih plodova, mahunarki i uobičajenih mliječnih proizvoda. Jednom kada konzumiramo te proteine oni u našim tijelima pokreću svojevrstan kemijski rat, izazivajući upalne reakcije koje mogu dovesti do dobivanja na težini i težih zdravstvenih problema. Duž svoje karijere, dr. Gundry je uspješno liječio desetke tisuća pacijenata koji su patili od raznih autoimunih bolesti, dijabetesa, problema s probavom, kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti, navodeći ih na promjenu prehrane koja dovodi do detoksikacije stanica, obnove utrobe i sveopće njege tijela.
Stoga u Paradoksu biljaka dr. Gundry dijeli svoj uspješan program s čitateljima diljem svijeta. Paradoks biljaka nudi potpuni popis vrsta hrane koje sadrže lektine te zamjenu za svaku od njih, detaljan plan prehrane i detoksikacije te ukusne recepte za hranu koja ne sadrži lektine.
Nema recenzija za ovaj proizvod.
Budite prvi koji će ostaviti recenziju!
Za ostavljanje recenzije potrebno je biti prijavljen.
Prijavite sePretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za popuste, nove proizvode i ekskluzivne ponude!