Budite korak ispred drugih
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za popuste, nove proizvode i ekskluzivne ponude!
Ostvarili ste pravo na besplatnu dostavu
Jeste li se kada zapitali može li knjiga o nekoj delikatesi uistinu prenijeti sve njezine okuse i mirise? Naša može! S ponosom vam predstavljamo prvu knjigu biblioteke Gastronomski putokazi udruge Chaine des Rotisseurs, Bailliaoe de Croatie, (Hrvatska gastronomska udruga) koja se bavi do sada malo obrađivanim, ali neospornim fenomenom - kulenom i kulenarima.
Proizvođači kulena nježno mu tepaju da je majstorija. slavonsko zlato. ponos Slavonije, doživljaj, bećar, špic i kraljica suhomesnatih proizvoda'. No, priča o kulenu je i puno više od toga. Pokazao nam je to autor knjige Željko Garmaz, pisac i novinar, veliki ljubitelj knjige i Hrvatske, poznat po svojim Vinskim pričama u kojima je predstavio najpoznatije hrvatske vinare. Razgovarajući s pedesetak proizvođača kulena. poznatih hrvatskih kulenara iz svih pet slavonskih županija.
Željko Garmaz ispričao je njihove zanimljive priče i donio portrete ovih predanih profesionalaca, zaljubljenika u tu sasvim izuzetnu mesnu finesu. Uz kulenarske priče, progovorio o prelijepoj Slavoniji, njezinim običajima i divnim ljudima. U suradnji s fotografskim majstorom Vladom Kosom koji je portretirao sve kulenare i odličnim dizajnerskim rukama Božidarke Brnas (Studio Bestias). knjiga donosi i recepte poznatih hrvatskih chefova koji su svoja jela obogatili čarolijom okusa kulena. Uživajte u čitanju. ali i kulenu koji je, kako kaže književnica Ivana Šojat u našoj knjizi .kvrgav, zasitan sukus svega što Slavonija (i Baranja)jest onako zbijena u emociji i vonju zemlje iz koje sve izrasta.
Nema recenzija za ovaj proizvod.
Budite prvi koji će ostaviti recenziju!
Za ostavljanje recenzije potrebno je biti prijavljen.
Prijavite sePretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za popuste, nove proizvode i ekskluzivne ponude!